Hur styr man en elsparkcykel?

Hur styr man en elsparkcykel?

Har du aldrig provat en elsparkcykel? Är du nyfiken på hur man styr den, men vågar inte testa innan du har läst på? Kolla den här artikeln så vet du allt sedan.

Det vanligaste är att "gasen" sitter på handtaget och regleras med en av tummarna. Den kan sitta på både vänster och höger sida, men vanligast är vänster. På höger sida sitter nämligen oftast en handbroms för att bromsa framhjulet.

Genom att trycka med tummen indikerar du att du vill öka hastigheten på sparken och om du släpper minskar hastigheten. Om du kör försiktigt behöver du inte använda bromsen, det räcker att slå av på "gasen" för att sparken ska sakta ner och till slut stanna.

Det brukar även finnas en fotbroms bak, ovanför det bakre hjulet. Den kan man ställa sig på för att bromsa. Man kan åka med ena foten på bromsen för att vara beredd att bromsa snabbt.

På styret sitter en ringklocka (det är lag på att ha ringklocka). Det är med styret du styr sparken till höger och vänster. När du har fått upp farten kan du även styra genom att luta kroppen åt vänster eller höger.

Kräver elscootrar hjälm?

Kräver elscootrar hjälm?

Att köra elscooter kan vara väldigt roligt och såklart också väldigt farligt. Även om hastigheterna inte är så höga gör de små hjulen att det är lätt att köra omkull.…

Maxa effekten på din el-scooter

Maxa effekten på din el-scooter

Hyrfirmornas elscootrar har blivit mycket bättre, framförallt mer hållbara så att de klarar den ofta hårda behandlingen de får utstå, men de är fortfarande ganska mesiga i effekt och kraft. Om du vill ha en rejälare scooter som klarar lite mer och går lite fortare får du skaffa en egen.…

Är elscootern en cykel eller moped?

Är elscootern en cykel eller moped?

Transportstyrelsen har ännu inte en egen kategori för små enkla elfordon så vi behöver fortfarande klämma in scootern i en av de befintliga fordonstyperna. Trots att elscootern saknar pedaler verkar det ändå som den kan klassas som cykel.…

« Till start